obrázek centrum preventivní medicíny

Hypertenze nebo-li vysoký krevní tlak - přírodní produkty

zpět

Požívání přírodních produktů je jistě také řešení, ale není samospasitelné. Dostatek vitaminu C, hořčíku, draslíku a vlákniny v potravě je základní předpoklad pro celoživotní udržení normálního krevního tlaku, tzn. že žádnou z těchto čtyř položek nelze nahradit. Další nenahraditelnou složkou potravy jsou omega-3 polynenasycené mastné kyseliny, jejichž nedostatek způsobuje celou řadu závažných onemocnění. Jejich vliv na normalizaci krevního tlaku byl potvrzen i vědeckým výzkumem. Nejlepším zdrojem omega-3 polynenasycených mastných kyselin je čerstvě rozmixované lněné semínko.

Matka příroda nám nabízí i další účinné látky, které jsou v boji proti hypertenzi zajímavé - pozitivně ovlivňují CELKOVÝ zdravotní stav na rozdíl od oficiální léčby. To je opravdu něco jiného, než je běžná praxe - stlačit měřenou hodnotu i za cenu, že z dlouhodobého pohledu vlivem nežádoucích chemických účinků může dojít spíše ke zhoršení celkového zdravotního stavu.

Pokud Vás naše informace oslovily, rádi Vám v našem centru preventivní medicíny nabídneme možnosti léčby hypertenze přírodními produkty. Uvádět jejich seznam zde není na místě, protože výběr je vždy zcela individuální a záleží na stavu a potížích každého jedince.